bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt Hans Hedtoft

Etik

English English version Kalaallisut  

Ekspeditionen og arbejdet ved vraget vil blive udført under hensyntagen til god etik og moral. På et tidligt tidspunkt har projektets initiativtager Thomas de Richelieu, rettet henvendelse til ”Pårørendegruppen Efter Hans Hedtoft’s forlis 1959” v/Sandra Vinding, for at orientere de pårørende om projektets ide. I samarbejde med de pårørende har vi defineret rammerne for hvilket arbejde der kan udføres ved vraget.
 
I forbindelse med undersøgelserne af vraget af Hans Hedtoft vil der således ikke, uden de pårørendes velsignelse, blive forsøgt at trænge ind i vragets mandskabs- eller passagerområder, eller på anden måde krænke gravfreden eller gravpladsen.
 
Onsdag d. 10. september 2003 (5 dage inden projektets offentliggørelse i pressen) afholdt Thomas de Richelieu et informationsmøde for de pårørende, og fremlagde projektets ide og formål.

På baggrund af projektbeskrivelsen, de etiske retningslinier som ekspeditionen har vedtaget at følge og statusrapporter, har Hans Hedtoft Ekspeditionen opnået støtteerklæringer fra Pårørendegruppen Efter Hans Hedtoft's forlis 1959, Landsstyret i Grønland og Nanortaliq kommune.

Læs mere:

Støtteerklæring fra Pårørendegruppen Efter Hans Hedtoft's forlis 1959 (PDF)  - på vej

Støtteerklæring fra Landsstyret i Grønland (PDF)

Støtteerklæring fra Nanortaliq kommune (PDF)

 

 
 

 
·  Hvorfor ?
·  Formål
·  Etik
 
 
 
 
Claude Enoch og Thomas de Richelieu om ekspeditionen:
 
"Vi får af og til stillet spørgsmålet om ekspeditionsplanerne er opgivet og dertil er svaret hver gang et nej. Vi tænker på Hans Hedtoft og ekspeditionen hver dag, og arbejder dedikeret for sagen.”
nolimitsdiving (c) 2007-2009