bgtitle.gif (16370 bytes)

Projekt Hans Hedtoft

Formål

English English version Kalaallisut  

Ekspeditionen har følgende formål:
 
1. At eftersøge og lokalisere vraget af Hans Hedtoft
2. At identificere og undersøge vraget
3. At afdække det mest sandsynlige hændelsesforløb og finde sandheden om Hans Hedtoft’s forlis
4. At nedlægge en mindeplade (om muligt) ved vraget
 
Indtil nu har ingen taget initiativ til at finde en forklaring på denne historiske gåde. Men hvorfor ikke ? Historien er aldrig blevet undersøgt til bunds og den dag i dag er mysteriet om skibets forlis et uafsluttet kapitel hos mange danske og grønlandske efterkommere.
 
Hans Hedtoft's forlis er uden sammenligning Danmarks og Grønlands mest omtalte og mest kendte skibsforlis. En katastrofe der på internationalt plan kan måle sig med tabet af den danske DFDS emigrantdamper SS Norge (1904) og luksuslineren RMS Titanic (1912). I modsætning til Norge og Titanic er årsagen til Hans Hedtoft's forlis imidlertid ukendt, og et fuldstændig ubeskrevet stykke danmarkshistorie venter på at blive opklaret.
 
Det er tid til at afdække denne historie. 50 år er snart gået. Sandheden om hvad der virkelig hændte med skibet, skal bringes frem nu, inden historien fortaber sig i det fjerne. Historien skal fortælles, imens personer, som kan bidrage med værdifulde førstehåndsoplysninger, stadig er i live.
 
Sidst, men bestemt ikke uvæsentligt, vil ekspeditionen blive udført til ære for de mange omkomne og for at få sandheden om forliset frem i dagens lys. For at finde sandheden skal vraget først lokaliseres. Der findes nemlig kun en eneste måde at få afdækket de mange spørgsmål om hvad der virkelig hændte den dag i januar 1959, og det er ved at lokalisere Hans Hedtoft's sidste hvilested, og få bragt sandheden op fra havbunden.
 
Vi ønsker at løse gåden om Hans Hedtoft. Vraget skal findes. Derfor dette projekt.

 
·  Hvorfor ?
·  Formål
·  Etik
 
 
Retur

 

Thomas de Richelieu om mulighederne for at finde vraget:

"Teknologisk og økonomisk er det bestemt indenfor rækkevidde. Det er mest af alt et spørgsmål om at ville og turde satse. Dette understøttes af det faktum, at der indenfor de seneste år, er blevet udført en række andre internationale dybhavsekspeditioner, der alle har opereret under tilsvarende udfordrende forhold".

 

nolimitsdiving (c) 2007-2009